Weerstations

Is er geen wolkje aan de lucht of gaat het waarschijnlijk regenen? Met een weerstation ben je altijd op de hoogte van de huidige (en komende) weersomstandigheden. De meeste weerstations tonen de weersvoorspelling door middel van duidelijke symbolen. Zo kun je gemakkelijk zien of je zonder jas naar buiten kunt of dat je beter een paraplu kunt meenemen. Read more

Related categories (4)

Jouw eigen weerstation


Met een weerstation beschik je over een overzichtelijke verzameling van uiteenlopende meteorologische gegevens. Weerstations zijn er in vele soorten en maten, maar zijn grofweg in te delen in twee categorieën: analoog en digitaal. Een analoog weerstation beschikt over analoge meetapparatuur en bestaat daarom doorgaans uit drie meters: een thermometer (meet de temperatuur), hygrometer (meet de relatieve luchtvochtigheid) en een barometer (meet de luchtdruk). Analoge weerstations hebben vaak een klassiek ontwerp, dat je wellicht nog van vroeger kent. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook analoge weerstations met een strak, modern design verkrijgbaar. Met een digitaal weerstation kunnen meer meteorologische gegevens gemeten worden, omdat deze worden aangesloten op externe sensoren. De digitale modellen beschikken bovendien over een digitaal display, waarop een grote hoeveelheid meetgegevens getoond kan worden.

Kies je een analoog, digitaal of radiografisch weerstation?


Wil je een weerstation kopen? Op deze pagina vind je een overzicht van het complete assortiment weerstations. Het is raadzaam om vooraf te bepalen of jouw voorkeur uitgaat naar een analoog of een digitaal model. Verder kun je bij de digitale weerstations ook nog eens kiezen voor een radiogestuurd weerstation. Dat houdt in dat het weerstation een constante stroom van meetgegevens ontvangt via een radiografisch signaal (meestal het DCF-signaal), zodat er altijd een accurate weersvoorspelling wordt getoond. Meer over de drie soorten weerstations kun je lezen in de menu's 'Analoog', 'Digitaal' en 'Radiografisch'.